Tarievenlijst

Consultsoort Prijs
Eerste consult  (1 tot 1,5 uur) € 100,-
Vervolgconsult €  80,-
Consult bij een acute klacht (afhankelijk van de tijd), vanaf €  45,-

Vergoeding homeopathische behandeling

De meeste ziektekostenverzekeraars vergoeden uw consulten geheel of gedeeltelijk.

De vergoeding van complementaire geneeswijzen is ondergebracht in de aanvullende polis. De homeopathische behandeling valt dus niet onder uw eigen risico. Dit betekent dat u voor een homeopathische behandeling niet de eerste € 385,00 zelf moet betalen.
Om er zeker van te zijn wat voor u van toepassing is, adviseren wij u de polisvoorwaarden van uw verzekering te raadplegen.

Vergoedingen overzicht 2021

Betaling

Na afloop van het consult kunt u met PIN of contant betalen.
Per e-mail ontvangt u de reeds betaalde factuur, daarna dient u de factuur zelf in bij uw zorgverzekeraar.

Annuleren afspraak

In de praktijk wordt uitsluitend gewerkt op afspraak. Wilt u een afspraak annuleren of verzetten, doet u dit dan tenminste 24 uur van te voren, anders wordt de prijs van het consult in rekening gebracht.

Geregistreerd

De praktijk is aangesloten bij een beroepsvereniging, de Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten (de NVKH), registratie nr. 04-1860. Klassiek homeopaten die aangesloten zijn bij de NVKH voldoen aan hoge kwaliteitseisen. Deze worden onder andere gesteld aan opleiding, nascholing en waarneming. Leden van de NVKH zijn aangesloten bij de RBCZ. Voor klachten verwijs ik u naar RBCZ.

Daarnaast is ook de HBO-opleiding Medische Basis Kennis (MBK) met succes afgesloten. Deze opleiding is met ingang van 2017 een voorwaarde voor vergoeding door verzekeraars.

Sinds de Wet kwaliteit, klachten en geschillenzorg (Wkkgz) op 1 januari 2016 in werking is getreden, valt homeopathie, net als o.a. fysiotherapie en acupunctuur onder toezicht van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). Voorheen viel alleen de reguliere zorg onder IGZ.

logo NVKH