Skip to main content

Homeopaat Bianca Koenen

bianca koenen

Mijn naam is Bianca Koenen (1967) en ik ben opgegroeid in Zaanstad. Inmiddels woon ik al ruim 40 jaar in Akersloot. Ik ben de trotse moeder van dochter Virginie (2000) en zoon Toby (2002).

Homeopathie: een prachtig vak

Tijdens mijn zoektocht in de reguliere en alternatieve geneeskunde naar een geneesmiddel voor het eczeem van mijn dochter en mijn migraine, kwam homeopathie op mijn pad. Wetenschappelijk opgeleid aan de Universiteit van Amsterdam, was ik in eerste instantie erg kritisch over homeopathie. Maar toen ik eenmaal de mogelijkheden en de soms zeer mooie resultaten van dit mooie vak zag, was ik direct verkocht.

Ik werd zelfs zo enthousiast dat ik homeopathie ben gaan studeren. Tijdens de 6-jarige vakopleiding tot klassiek homeopaat heb ik ook de opleiding Medische Basis Kennis in Leiden afgerond. Na ervaring te hebben opgedaan in verschillende praktijken in Houten, Valburg, Bussum, St. Pancras en bij Verloskundige Praktijk Castricum ben ik een Praktijk voor Homeopathie begonnen in Uitgeest. Met nascholing – zowel medisch als homeopathisch – houd ik mijn kennis up-to-date.

Een homeopaat neemt de tijd en heeft aandacht voor de mensen.  Men kijkt niet alleen naar de klacht waarvoor men komt, er wordt gekeken naar de totaliteit van alle symptomen en/of klachten. Belangrijk hierbij is wanneer zijn de klachten ontstaan en hoe zijn de klachten zich gaan ontwikkelen. Tijdens het eerste consult zullen we hier dan ook uitgebreid op ingaan. De homeopathische behandeling is, voor zover mogelijk, gericht op genezing of anders op het remmen van het ziekteproces.

Mocht u denken dat homeopathie wellicht iets voor u kan betekenen, dan bent u uiteraard van harte welkom.