Bij een homeopathische behandeling staat het stimuleren en versterken van het zelfherstellend vermogen van het lichaam centraal. Een homeopathische behandeling in de klassieke vorm wordt afgestemd op het individu. Dit in tegenstelling tot de homeopathische zelfzorgmiddelen die verkrijgbaar zijn bij de drogist en apotheek.

Tijdens een behandeling bij een klassiek homeopaat wordt er niet alleen gekeken naar de klacht waarvoor u komt, maar ook naar al uw eventuele andere klachten en symptomen. U krijgt alle gelegenheid om uw verhaal te vertellen, zodat we een zo compleet mogelijk beeld krijgen. Zowel de mentale, emotionele als fysieke verschijnselen kunnen te maken hebben met de verstoorde balans van uw gezondheid. Een eerste consult duurt al gauw 1,5 uur, aanzienlijk langer dan een consult bij de huisarts of specialist. Een vervolgconsult zal een stuk korter zijn. Dan wordt gekeken naar veranderingen in het klachtenbeeld. Ook kunt u in de praktijk terecht voor de homeopathische begeleiding van vaccinaties en voor het ‘ontstoren’ volgens de CEASE methode van o.a. vaccins.

Interessante video’s over homeopathie

Een homeopathische behandeling… voor wie?

Voor volwassenen Natuurlijk gezond met klassieke homeopathie - BK Klassieke Homeopathie

Volwassenen

Homeopathie kan een uitstekende manier zijn om uw energieniveau te verbeteren, uw stress te verminderen en uw immuunsysteem te versterken.

Als volwassenen hebben we vaak last van onbalans op een bepaald niveau. In onze omgeving komen we in aanraking met talloze stressfactoren en verontreinigende stoffen. Vaak hebben we een geschiedenis van trauma (emotioneel of fysiek).

Daarnaast kunnen volwassenen tijdens elke fase last krijgen van bepaalde ongemakken of (chronische) aandoeningen. Denk aan overspanningsklachten of burn-out (dertigers en veertigers), overgangsklachten (vrouwen 40+) of prostaatproblemen (mannen 40+). Andere klachten waarbij homeopathie uitkomst kan bieden zijn darmklachten, hoofdpijn, slapeloosheid, vermoeidheid, psychische problemen, angst en onzekerheid.

Ook op latere leeftijd kunt u veel baat hebben bij homeopathie. Hebt u last van reumatische aandoeningen, gewrichtsklachten, Parkinson, geheugenproblemen, geriatrische en/of andere ouderdomsklachten? Dan kan homeopathie wellicht verlichting bieden.

Gezonde kinderen met klassieke homeopathie - BK Klassieke Homeopathie

Kinderen

Homeopathie is ook een veilig en effectief alternatief voor de jongste leden van uw familie. Of het nu gaat om pasgeborenen of tieners, alle kinderen kunnen profiteren van homeopathie. Homeopathie kan soms zelfs helpen bij het doormaken van kinderziektes.

Homeopathie stimuleert ook het genezingsproces bij acute (eerste hulp) situaties. Daarnaast helpt homeopathie bij emotionele en psychische problemen. Terugkerend is altijd de op het individu afgestemde behandeling.

Voorbeelden van acute klachten bij kinderen: oorpijn, luieruitslag, pijn bij doorkomende tandjes, kolieken, verwondingen, de bof, waterpokken enz.

Voorbeelden van chronische klachten bij kinderen: vertraagde ontwikkeling, eczeem, ADHD, autisme, gedragsproblemen, bedplassen, leerproblemen etc.

Gezond zwanger met klassieke homeopathie - BK Klassieke Homeopathie

Zwangerschap

Klassieke homeopathie is al meer dan 200 jaar een veilige, natuurlijke keuze van zwangere vrouwen wereldwijd. Tijdens een homeopathische behandeling treden er geen negatieve (toxische) bijwerkingen op. Dit maakt een homeopathische behandeling bijzonder geschikt voor zwangere vrouwen, jonge moeders, baby’s en kinderen van alle leeftijden.

Een homeopathische behandeling ondersteunt uw eigen natuurlijke proces, waardoor u en uw kind op natuurlijke wijze weer in balans komen én blijven.

Voorbeelden van klachten tijdens en na de zwangerschap: misselijkheid, bekkeninstabiliteit, vroegtijdige of pijnlijke weeën en emotionele problemen.

Na de bevalling kan homeopathie helpen bij de gevolgen van een keizersnee, problemen met hechtingen, problemen bij borstvoeding of een postnatale depressie. Bij baby’s kan homeopathie van nut zijn bij slaap- en huidproblemen, buikkrampjes, veel huilen of tandjes krijgen.

Herken de symptomen en kenmerken - BK Klassieke Homeopathie

Symptomen en kenmerken

Tijdens het eerste consult vraag ik naar drie soorten gegevens:

  • Symptomen die direct met uw klacht of ziekte te maken hebben.
  • Symptomen die typisch zijn voor uw reactie op de klacht of ziekte.
  • Persoonlijke eigenschappen en kenmerken die niet direct met uw klacht of ziekte te maken hebben. Deze kenmerken zijn wel belangrijk bij het zoeken naar een homeopathisch middel dat past bij uw klacht(en) en bij u als persoon.

Een homeopathisch middel

Na de keuze voor een homeopathisch middel krijgt u meestal één of meerdere korreltjes met een voorschrift hoe ze in te nemen. Hoe vaak het homeopathisch middel moet worden ingenomen is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de aard van de klacht(en) en de sterkte van het middel.

Homeopathische middelen zijn gebaseerd op natuurlijke grondstoffen en werken op een milde wijze. Ze kennen geen bijwerkingen en kunnen ondersteunend werken naast de reguliere behandeling of medicatie.

Voorbereiding op homeopathisch consult - BK Klassieke Homeopathie

Voorbereiding

U kunt een consult voorbereiden door op te schrijven wanneer zich bepaalde klachten of ziektes en belangrijke gebeurtenissen in uw leven hebben voorgedaan en hoe uw reactie hierop was.

Gebruikt u al medicatie? Neemt u dan een lijstje mee van deze geneesmiddelen. Dit helpt mij om de homeopathische behandeling zo goed mogelijk op uw situatie af te stemmen.

Interesse in een homeopathische behandeling?

Maak een afspraak